PRZEDPREMIEROWO: Zrobić dobrą herbatę to trudna sztuka? Tym bardziej w kawiarni...? NAPRAWDĘ?

PRZEDPREMIEROWO: Zrobić dobrą herbatę to trudna sztuka? Tym bardziej w kawiarni...? NAPRAWDĘ?

W Czeladzi, niedaleko rynku, małżeństwo – Małgosia i Marcin – otworzyło własną restaurację. Marcin zanim stał się właścicielem lokalu, mógł się poszczycić 9-letnim doświadczeniem zawodowym, bo wcześniej pracował jako kucharz, i to w dużych, renomowanych hotelach. Koncepcja nazwy powstała dość szybko – „Lawendowy dom”. Małgosia do nazwy dopasowała wystrój: białe kredensy i białe stoły a’la Prowansja oraz chłodny, lawendowy fiolet na ścianach i w dodatkach. Niestety oboje nie potrafili się dogadać co do profilu restauracji, którego koncepcja rodziła się w licznych dyskusjach, i jak sami przyznają, niezależnie i bez związku z pomysłem na nazwę i wystrój. Podobne rzecz się ma z herbatą, która jak na kawiarnie przystało, tutaj niestety zaniża poziom. A wszystko przez... nie tylko przypalony czajnik!

Pozostałe wiadomości