Aktualności

Mimo że to już 15. sezon programu Magdy Gessler oglądalność stale rośnie. Skąd taki fenomen? Skąd taka widownia? Nieskromnie podejrzewamy, że chodzi o autentyczność i skuteczność pani Magdy Gessler – kreatorki smaku na skalę ogólnopolską. ;) Chyba każdy z nas był kiedyś w restauracji, w której ogień rewolucji podkładała właśnie sama pani Magda, prawda? Papieżyca polskiej gastronomii jest już w ferworze pracy i walki o dobre imię kolejnych restauracji. Trwają właśnie zdjęcia do 16. sezonu. A co czeka nas już za chwilę?
4 maja stacja TVN wyemituje 200. odcinek programu „Kuchenne rewolucje”. Pani Magda odwiedzi wtedy restaurację „Lizawka” w Poznaniu. W opisie jubileuszowego odcinka czytamy:
„Mateusz i Damian wspólnie prowadzili bufet przy strzelnicy myśliwskiej w Antoninku pod Poznaniem. Szymon, z wykształcenia kucharz, zajmował się gotowaniem, a informatyk Damian odpowiedzialny był za pozostałe obowiązki związane z prowadzeniem lokalu. Młodzi i ambitni właściciele, zachęceni powodzeniem bufetu, wykorzystali okazję i przejęli położoną obok strzelnicy restaurację „Lizawka”, której nazwa pochodzi od drewnianego słupka, w którym umieszcza się sól kamienną, wylizywaną chętnie przez zwierzęta w celu uzupełnienia minerałów. Między panami zaczęło dochodzić do spięć. Szymon czuł się poirytowany faktem, że Łukasz, jego własny pracownik, chciał go pouczać. Damian postanowił skorzystać ze sprawdzonego rozwiązania sytuacji beznadziejnych i wezwał na pomoc Magdę Gessler.”
PREMIERA: 4 maja, czwartek o godz. 21:30!
Sprawdźcie też, jak spektakularnie i ostro pani Magda odpiera ataki internetowych hejterów. #bang i #pozamiatane! ;)
Komentarze (0)
