Aktualności
Kuchenne Rewolucje: Amerykańska kuchnia w nowej odsłonie. Zobacz najlepsze momenty z Wrocławia!

Kuchenne Rewolucje: Magda Gessler we Wrocławiu
Liczący ponad 600 tysięcy mieszkańców Wrocław, turystów i miłośników historii przyciąga głównie ścisłym centrum. W pewnym oddaleniu od historycznego rynku Beata realizuje swój American Dream, prowadząc lokal o takiej właśnie nazwie. Amerykańska restauracja od dziewięciu lat serwuje gościom steki, burgery i naleśniki, ale w ostatnim czasie klientów znacząco ubyło. Od pandemii obroty spadły dramatycznie, a właścicielka postanowiła ratować się przed upadkiem, zaciągając kredyt. Niestety pożyczone z banku pieniądze szybko topnieją, bo właścicielka nadal co miesiąc dokłada do interesu. Coraz bardziej zestresowanej mamie pomagają dzieci, dwudziestoletnia Paulina i osiemnastoletni Szymon. Choć w rodzinie siła, to nie przekłada się ona na sukces. Wierząc w cudowne moce Magdy Gessler, pani Beata zaprosiła do siebie „Kuchenne rewolucje”. A że znana restauratorka lubi pomagać w realizacji nie tylko amerykańskich marzeń, i tym razem zdecydowała się pomóc.
Na początek: degustacja. Magda Gessler spróbowała quesadillas, żeberek, hamburgera i steka. I ten ostatni był gwoździem do trumny!
Trzeba było więc sprawdzić, skąd pojawił się pomysł na taką kuchnię? Beata nigdy nie była w USA!
Kolacja była sukcesem! Goście chwalili amerykańskie dania i zaskakujące połączenia.
Komentarze (0)
