Aktualności

Powrót do listy

Kuchenne Rewolucje: Niespodziewane zakończenie 4. odcinka. Zobacz, co się działo w Puławach

Kuchenne Rewolucje: Niespodziewane zakończenie 4. odcinka. Zobacz, co się działo w Puławach
Kuchenne Rewolucje: Kto tak potraktował to mięso?! "Tak bardzo chcą, że zapomnieli o najważniejszym" 

Położone nad Wisłą pięćdziesięciotysięczne Puławy znane są przede wszystkim z Pałacu Czartoryskich i otaczającego go pięknego parku. Nieco dalej od siedziby pierwszego polskiego Muzeum Narodowego, a za to bliżej centrum miasta, restaurację Cudnie prowadzą zakochani w sobie od pięciu lat dwudziestodwuletnia Karolina i rok od niej starszy Damian. Żeby otworzyć własny lokal, młodzi wzięli 110 tysięcy złotych kredytu. Niestety restauracja świeci pustkami, dziennie odwiedza ją średnio pięciu gości. Parze pomaga mama Damiana Aneta, ale i tak co miesiąc trzeba dopłacać do biznesu dwadzieścia tysięcy. Przez kłopoty finansowe i stres zakochani zaczęli się ze sobą kłócić. Przerażeni wizją krachu i restauracji i związku, poprosili o pomoc Magdę Gessler. Czy znanej restauratorce uda się ocalić ich miłość i gastronomiczny biznes?




Kuchenne Rewolucje: Ten pstrąg sięgnął dna! "Pstrąg pachnie mułem"
Kuchenne Rewolucje: Ten pstrąg sięgnął dna! "Pstrąg pachnie mułem"
Magda Gessler przyjechała do Puław sprawdzić, dlaczego restauracja Damiana i Karoliny przynosi wyłącznie straty. Pierwsze, co rzuca jej się w oczy to menu, które ma niewiele do zaoferowania. Kiedy na stole pojawia się tatar, zaczynają się prawdziwe schody.

Kuchenne Rewolucje: Czy poznalibyście rodzaj oleju po smaku?
Kuchenne Rewolucje: Czy poznalibyście rodzaj oleju po smaku?

Magda Gessler zabrała właścicieli restauracji wraz z pracownikami do izby produktów lokalnych, gdzie mogli podejrzeć, jak wygląda proces tworzenia oleju. Mieli też okazję spróbować różnego rodzaju olejów: rzepakowego, lnianego, rydzowego, gorczycowy.

Kuchenne Rewolucje: Goście w szoku! Uroczysta kolacja w Pełno w sieci
Kuchenne Rewolucje: Goście w szoku! Uroczysta kolacja w Pełno w sieci


Pełno w sieci przywitało pierwszych gości. Nowy lokal, jak i zupełnie odmienione menu zrobiło na wszystkich ogromne wrażenie. Wędzony karp w sosie tatarskim, zupa koperkowa na cielęcinie, szparagi w cudownym sosie, to tylko kilka z propozycji nowej restauracji w Puławach!

Kuchenne Rewolucja: Zaskakująca decyzja właścicieli - zamknęli restaurację zaraz po rewolucjach
Kuchenne Rewolucja: Zaskakująca decyzja właścicieli - zamknęli restaurację zaraz po rewolucjach

Taka sytuacja nie wydarzyła się w naszym programie od bardzo dawna. Karolina i Damian po kilku tygodniach od rewolucji poprosili Magdę Gessler o spotkanie w Warszawie. Od razu można było się domyślić, że z Pełno w sieci dzieje się źle. Właściciele restauracji wyznali, że podjęli decyzję o zamknięciu restauracji zanim Magda Gessler przyjechała sprawdzić, jak miejsce radzi sobie po rewolucjach. Uzasadniali to kwestiami finansowymi. Straty, jakie przynosił lokal, były nie do dźwignięcia dla właścicieli.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Kuchenne Rewolucje: Rewolucja w Tomaszowie Mazowiecki, czyli gdzie serce, tam kuchnia. Zobacz podsumowanie
Następny artykuł:

Kuchenne Rewolucje: Rewolucja w Tomaszowie Mazowiecki, czyli gdzie serce, tam kuchnia. Zobacz podsumowanie

tvnpix