Kuchenne rewolucje we Wrocławiu - zobacz najlepsze fragmenty z odcinka!

Królestwo chaosu zamieniło się w harmonijne wnętrze!
Wszystkim zależy na ocaleniu bistra, dlatego postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler!

Krzysztof i Adrian, dwójka zaprzyjaźnionych 25-latków, którzy sprowadzili się do Wrocławia, otworzyli wspólnie niewielkie bistro, blisko centrum, w sąsiedztwie wielu uczelni i biur. Pomysł na prowadzenie własnej, niewielkiej restauracji wziął się z burzy mózgów w gronie najbliższych znajomych. Wspólnie wymyśli bistro, serwujące dania kuchni włoskiej i francuskiej. Daniem flagowym tego miejsca zostały tarty z ciekawymi farszami. Wnętrze niewielkiego lokalu miało być przytulne, więc prawie po sufit wypełniono je kolorowymi poduszkami. Stąd wzięła się też nazwa „Tarta poducha”.Adrian pomimo bardzo młodego wieku miał już doświadczenie. Od 16 roku życia pracował w restauracjach, skończył też technikum gastronomiczne. Krzysiek z kolei świetnie odnalazł się w kwestiach marketingowych „Tartej poduchy”. Początki były obiecujące. Chociaż nie zarabiali kroci, byli w stanie się utrzymać. Problemy przyszły, kiedy komornik zajął konto bistra. Zmarły ojciec, którego Adrian w zasadzie nie znał, zostawił po sobie długi, które obciążyły kompletnie nieświadomych właścicieli. Z dnia na dzień obaj zostali bez pieniędzy. W beznadziejnej sytuacji postanowili wspierać ich przyjaciele, głównie Monika i Jowita. Dziewczyny nie tylko podtrzymują na duchu chłopaków, ale też pomagają w restauracji, nie oczekując zapłaty. Niestety, chociaż „Tarta poducha” ma kilku stałych bywalców, cierpi na brak gości. Obie dziewczyny wierzą w talent kulinarny Adriana.

Reatauracja Pyszne korzenie z Wrocławia z pozytywną i zdolna załogą!

Królestwo chaosu zamieniło się w harmonijne wnętrze!

Sałatka z serem gorgonzola będzie słodkim wspomnieniem?

Czosnek z chrzanem?! Kombinacja zabroniona!

Dzięki Magdzie Gessler restauracja wyszła z długów!

Carbonara - popisowe danie kucharza!

Brzydkie warzywa i przedwczorajsze ciasto!

Ktoś tu coś sCHRZANIŁ! Zobaczcie reakcję Magdy Gessler!

Przed emisją w TV: Bałem się gotować dla Pani Magdy...

podziel się:

Pozostałe wiadomości