Aktualności

Powrót do listy

Kuchenne rewolucje w Wejherowie - zobacz najlepsze fragmenty z Gościnnej Ukrainki!

Kuchenne rewolucje w Wejherowie - zobacz najlepsze fragmenty z Gościnnej Ukrainki!
Prosta nazwa i proste smaki! 
Kuchenne rewolucje w każdy czwartek 21:30!

„Gościnna Ukrainka” w Wejherowie

„Gościnna Ukrainka” w Wejherowie to niewielki lokal serwujący dania kuchni ukraińskiej. Restauracja powstała z miłości męża do swojej żony. Oleg, wykwalifikowany monter kadłubów stalowych, przyjechał do Polski 13 lat temu do pracy w stoczni. Cztery lata temu ożenił się i na stałe przeniósł do Wejherowa. Mężczyzna zawsze uważał, że Tatiana jest świetną kucharką, dlatego postanowił spełnić marzenie swojej ukochanej. Dzięki zgromadzonym oszczędnościom oraz zaciągniętemu kredytowi otworzył niewielką restaurację blisko centrum miasta. Para wspólnymi siłami zaczęła odnawiać i dekorować nieprzyjemne wnętrze piwnicy. Tatiana sama przygotowała menu, w którym znalazły się sztandarowe potrawy kuchni wschodniej, takie jak barszcz ukraiński, czebureki, a nawet sałatka z krabem. Wszystkie przepisy kobieta dostała od swoje babci, która gotowała w stołówce ukraińskiej fabryki.  Oleg był przekonany, że nowa restauracja w niewielkim Wejherowie zwabi zaciekawionych nowością gości. Niestety od początku do „Gościnnej Ukrainki” nikt nie zagląda, mimo że ceny dań nie są wygórowane. Przyjaciele właścicieli również nie potrafią wskazać przyczyny niepowodzenia. Dania Tatiany kojarzą się bowiem z niedzielnym, domowym obiadem. Sytuacja finansowa małżeństwa jest coraz gorsza, a na zaciągnięte kredyty przestaje wystarczać środków. Jedyną pomoc, na którą mogą liczyć, to Magda Gessler.

Zobacz video:

Magda Gessler rekomenduje: to jest surowe!
Magda Gessler rekomenduje: to jest surowe!

Romantyczny kredyt i inwestycja w restaurację!
Romantyczny kredyt i inwestycja w restaurację!

Fatalna passa, czyli skandaliczne pierogi bez farszu! Tego nie da się zjeść!
Fatalna passa, czyli skandaliczne pierogi bez farszu! Tego nie da się zjeść!

Magda Gessler odwiedza "BarSzcz". Zupa jest wodnista, a śledzie bez smaku...
Magda Gessler odwiedza "BarSzcz". Zupa jest wodnista, a śledzie bez smaku...

Magda Gessler: Dlaczego ty tak źle gotujesz?
Magda Gessler: Dlaczego ty tak źle gotujesz?

Pielmieni - ukraińskie pierogi z mięsem . Jak zrobić farsz?
Pielmieni - ukraińskie pierogi z mięsem . Jak zrobić farsz?

 

Kuchenne Rewolucje oglądaj w każdy
czwartek o 21:30 na antenie TVN!

Odcinki dostępne na player.pl

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
Wielki sukces Kuchennych Rewolucji. Ogląda nas 2 mln widzów!
Następny artykuł:

Wielki sukces Kuchennych Rewolucji. Ogląda nas 2 mln widzów!

tvnpix