Aktualności

Powrót do listy

Kuchenne rewolucje w Ludwinie - zobacz najlepsze fragmenty z restauracji Ludwinka

Kuchenne rewolucje w Ludwinie  - zobacz najlepsze fragmenty z restauracji Ludwinka
Kompletnie niejadalne potrawy w "Ludwince". Ogromne rozczarowanie Magdy Gessler 
Czy wezwana na pomoc Magda Gessler uratowała restaurację „Ludwinkę”?

Ludwina to niewielka miejscowość położona przy ruchliwej drodze krajowej między Poznaniem, a Ostrowem Wielkopolskim. Kilkanaście lat temu wybudowana przy niej „Ludwinka” mogła liczyć na spore grono potencjalnych klientów. Lokal przez lata cieszył się renomą - nie brakowało tam gości, a restauracja była czynna przez całą dobę. Kiedy lata świetności „Ludwinki” minęły, jej kolejną właścicielką została Marzena, kończąca właśnie karierę sportową. Kobieta zaczęła wprowadzać zmiany, które w jej mniemaniu miały przynieść sukces.

Marzena sama zaprojektowała i wymyśliła nowe wnętrze swojej wymarzonej restauracji, zadbała także o wyjątkowe menu. Znalazła lokalnego dostawcę gęsiny oraz sprowadziła kucharza, który opracował oryginalne dania z gęsi i przeszkolił szefową kuchni „Ludwinki”. Niestety odnowiony lokal nie przekonał do siebie klientów. Oryginalne potrawy sprzedają się bardzo rzadko, a parking przed restauracją zawsze stoi pusty. Sytuacja wydaje się beznadziejna, ale sportowy duch Marzeny nie pozwala jej się poddać.

Ludwinka zmieniła się w Gęś Pocztową
Ludwinka zmieniła się w Gęś Pocztową
Czy deserowi uda się przykryć klęskę gęsiego uda?
Czy deserowi uda się przykryć klęskę gęsiego uda?
Kucharki bujające w obłokach. Magda Gessler sprowadziła je na ziemię!
Kucharki bujające w obłokach. Magda Gessler sprowadziła je na ziemię!
Nad czarniną trzeba popracować
Nad czarniną trzeba popracować
Kompletnie niejadalne potrawy w "Ludwince". Ogromne rozczarowanie Magdy Gessler
Kompletnie niejadalne potrawy w "Ludwince". Ogromne rozczarowanie Magdy Gessler
Restauracji groziło widmo upadku! Jak poradziła sobie z tym Magda Gessler? Sprawdź!
Restauracji groziło widmo upadku! Jak poradziła sobie z tym Magda Gessler? Sprawdź!
Gęś pieczemy 6 godzin, a sos demi-glace gotujemy 3 dni!
Gęś pieczemy 6 godzin, a sos demi-glace gotujemy 3 dni!
Magda Gessler trafia do zimnego królestwa lodu, które jest brudne! Zobacz, najmocniejszy fragment odcinka!
Magda Gessler trafia do zimnego królestwa lodu, które jest brudne! Zobacz, najmocniejszy fragment odcinka!

Menu, które ma szansę na powodzenie!
Menu, które ma szansę na powodzenie!

Magda Gessler: Odwaga - to jest bardzo ważna rzecz w kuchni!
Magda Gessler: Odwaga - to jest bardzo ważna rzecz w kuchni!

Kuchenne rewolucje w Ostrowie Wielkopolskim - zobacz najlepsze fragmenty z The Best Bar
Następny artykuł:

Kuchenne rewolucje w Ostrowie Wielkopolskim - zobacz najlepsze fragmenty z The Best Bar

tvnpix