Sezon 18., odc. 6. - Łódź, rest. "Włoszczyzna"
  Foto: |
OGLĄDAJ W PLAYER.pl

Grande rozczarowanie, czyli "Kuchenne rewolucje" w Łodzi - zobacz zwiastun odcinka!
Grande rozczarowanie, czyli "Kuchenne rewolucje" w Łodzi - zobacz zwiastun odcinka!

Restauracja „Włoszczyzna” mieści się w samym centrum Łodzi, przy słynnej ul. Piotrkowskiej, a prowadzi ją polsko-włoskie małżeństwo. Emilia i Franacesco poznali się we Włoszech, gdzie Emilia studiowała. Po kilku latach wspólnego życia w słonecznej Italii, zdecydowali się przeprowadzić do Polski. Franceceso uznał, że Polska to kraj wielu możliwości, a ponieważ Emilia marzyła o własnej restauracji namówiła go, na otwarcie „Włoszczyzny” w jej rodzinnej Łodzi. Szybko jednak okazało się, że pomimo świetnej lokalizacji i jeszcze lepszej, prawdziwie włoskiej kuchni sukces „Włoszczyzny” nie nadchodził…

 

Rewolucja w Łodzi bez właścicieli. Gessler wychodzi - "Kuchenne rewolucje" przedpremierowo
Rewolucja w Łodzi bez właścicieli. Gessler wychodzi - "Kuchenne rewolucje" przedpremierowo


Chociaż Emilia poświęca cala swoją energię restauracji, starając się zadbać o każdy szczegół, często sama gotuje opierając się na oryginalnych przepisach przywiezionych z Włoch i prawdziwych włoskich produktach, to „Włoszczyznę” goście omijają. Szefowa kuchni, którą Emilia osobiście przeszkoliła przyznaje, że czasami bywa, że przez cały dzień nie ma ani jednego gościa, dlatego razem z kelnerką zamiast obsługiwać gości, to spędzają bezczynnie całe dnie, bo przecież ile razy można sprzątać pustą restaurację? Taka sytuacja mocno wszystkich przygnębia, ponieważ odbija się na finansach nie tylko właścicieli, ale też pracowników. Szczególnie mocno przeżywa to Emilia, ponieważ to ona pragnęła tej restauracji, która stała się największym zmartwieniem dla niej i Francesco.

 

Gessler: "Rewolucja odwołana!" - zobacz "Kuchenne rewolucje" przedpremierowo
Gessler: "Rewolucja odwołana!" - zobacz "Kuchenne rewolucje" przedpremierowo


Oboje nie potrafią odgadnąć gdzie tkwi przyczyna niepowodzenia, dlaczego nikt nie docenia ich ręcznie robionych makaronów, prawdziwie włoskich smaków dań z najlepszych produktów. Dlatego zdesperowani właściciele postanowili wezwać na pomoc Magdę Gessler, bo trudno pogodzić się z niepowodzeniem restauracji, w którą zainwestowali nie tylko pieniądze, ale i własne marzenia.

 

Kanał wideo (8)

"Kuchenne rewolucje" w beskidzkiej Brennej - zobacz najlepsze fragmenty z "Gospody z górki"

  • „Może zapamiętacie, że gów*a się ludziom nie podaje!” – ostra lekcja Magdy Gessler
    „Może zapamiętacie, że gów*a się ludziom nie podaje!” – ostra lekcja Magdy Gessler(1 z 8)
  • „Dostałam wpierdziel, ale słusznie!” – restauratorka robi rachunek sumienia
    „Dostałam wpierdziel, ale słusznie!” – restauratorka robi rachunek sumienia (2 z 8)
  • „Proszę Cię, obudź się!” - beskidzka kolacja w Brennej, czyli rewolucja w głowie i na talerzu
    „Proszę Cię, obudź się!” - beskidzka kolacja w Brennej, czyli rewolucja w głowie i na talerzu(3 z 8)
  • Smaczny powrót do "Gospody z górki" w Brennej – jest gdzie zjeść w Beskidach!
    Smaczny powrót do "Gospody z górki" w Brennej – jest gdzie zjeść w Beskidach! (4 z 8)
  • „Mam wrażenie, że Twoja córka jest starsza od Ciebie” – Gessler do restauratorki w Brennej
    „Mam wrażenie, że Twoja córka jest starsza od Ciebie” – Gessler do restauratorki w Brennej(5 z 8)
  • "Koliba" - czyli tradycyjny szałas pasterski i robienie sera #omnomnom
    "Koliba" - czyli tradycyjny szałas pasterski i robienie sera #omnomnom(6 z 8)
  • „Sorry, nie podam tego!” – kucharka rezygnuje. Co na to Magda Gessler?
    „Sorry, nie podam tego!” – kucharka rezygnuje. Co na to Magda Gessler? (7 z 8)
  • "Kuchenne rewolucje" w Brennej - w czym tkwił problem restauracji?
    "Kuchenne rewolucje" w Brennej - w czym tkwił problem restauracji? (8 z 8)

zamknij
Sezon 18., odc. 5. - Wrocław, rest. „Alladin’s”
Następny odcinek:

Sezon 18., odc. 5. - Wrocław, rest. „Alladin’s”