Sezon 18., odc. 8. - Białystok, rest. „James Bomba - lina”
  Foto: |
OGLĄDAJ W PLAYER.pl
Barman z Białegostoku, Piotr, marzył o własnej restauracji. Dlatego, kiedy wypatrzył w centrum Białegostoku lokal do wynajęcia, od razu zaczął działać – najpierw załatwił kredyt, potem udało się mu wygrać przetarg i tak w piątek 13 restauracja „James Bomba – lina” świętowała swoje otwarcie.

Jagody z tłustym hamburgerem, boczkiem i cebulą - "Kuchenne rewolucje" PRZEDPREMIEROWO
Jagody z tłustym hamburgerem, boczkiem i cebulą - "Kuchenne rewolucje" PRZEDPREMIEROWO

Ponieważ Piotr jest człowiekiem wielkiej wyobraźni, dlatego też chciał, żeby nazwa jego lokalu była nieszablonowa i intrygująca. Tak powstało „alter ego” światowca i smakosza – James’a Bomba-linę i jego imieniem nazwał swój lokal, chociaż znajomi mu to odradzali. Jednak Piotra to nie zrażało, ponieważ jest człowiekiem odważnym i obdarzonym fantazją, ale również niezorganizowanym. Pracownicy niestety głównie dostrzegają u swojego szefa właśnie brak organizacji, który wprowadza chaos w restauracji. Co zresztą wykorzystała pierwsza „załoga kuchni” którą Piotr zatrudniał . Efektem oczywiście były zaniedbania i brak gości. Chociaż właściciel „James’a Bomba – liny” zatrudnił nowych pracowników, to do sukcesu jego restauracji wciąż jest jeszcze daleka droga, gości brakuje, a zaległości w płatnościach pojawiają się co raz częściej.

Gorzkie żale ekipy z Białegostoku - zobacz "Kuchenne rewolucje" PRZEDPREMIEROWO
Gorzkie żale ekipy z Białegostoku - zobacz "Kuchenne rewolucje" PRZEDPREMIEROWO

Zmieniono kartę menu, ale ponieważ poprzedni kucharze robili nieprzemyślane zakupy, nowe dania w karcie wymyślono w oparciu o zapasy w zamrażarkach, które trzeba było zużyć. Chociaż szef kuchni bardzo się starał i w menu nie brakuje oryginalnych dań jak żebra wołowe, kanapka z szarpaną wołowiną czy hamburgerów z oryginalnymi dodatkami, np. z jagodami, to niestety nie wpłynęło to na poprawę sytuacji. Goście wciąż omijają lokal, chociaż restauracja mieści się blisko centrum miasta i konkurencja w okolicy nie narzeka na brak gości. Dlatego jedyną osobą, która może pomóc w tej trudnej sytuacji jest Magda Gessler.

 

Ups... w tej kuchni wszystko jest nie tak! Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" PRZEDPREMIEROWO
Ups... w tej kuchni wszystko jest nie tak! Zobacz fragment "Kuchennych rewolucji" PRZEDPREMIEROWO

autor: TVN

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
zamknij
Sezon 18., odc. 7. - Stare Czarnowo, rest. „Czarny Bawół”
Następny odcinek:

Sezon 18., odc. 7. - Stare Czarnowo, rest. „Czarny Bawół”