Sezon 19., odc. 1. - Słupia, rest. "Hacjenda"
  Foto: |
OGLĄDAJ W PLAYER.pl
W niewielkiej Słupi pod Bralinem, tuż przy dawnej trasie Warszawa–Wrocław mieści się restauracja Hacjenda. Jej właściciel, człowiek bywały w świecie, uczył się jeździć konno w Hiszpanii i to w stylu western. Sporo czasu spędził też w Niemczech, ale w końcu wrócił do Polski, aby zrealizować marzenie o własnej restauracji.

Wiosenna Magda Gessler powraca - nowy sezon już od 28 lutego! Zobacz zwiastun
Wiosenna Magda Gessler powraca - nowy sezon już od 28 lutego! Zobacz zwiastun

Tym samym na pięknej działce ze stawem powstała okazała "Hacjenda", jeden z pierwszych w Polsce prawdziwych steak house’ów. Pomysł Mirka okazał się strzałem w dziesiątkę – jego lokal cieszył się niebywałym powodzeniem. Jedną ze stałych klientek była Kalina, którą właściciel wypatrzył wśród swoich gości. Długo zabiegał o jej względy, aż wreszcie została ona jego żoną. Dobra passa skończyła się wraz z wybudowaniem nowej autostrady. Mężczyzna starał się wprowadzać zmiany w menu, wykorzystując swoje doświadczenie zdobyte za granicą.  Serwował  bez powodzenia owoce morza, homary, a nawet steki z aligatora, wracając finalnie do kuchni polskiej. Niestety wysiłek Mirka ciągle nie jest doceniany…

"KUCHENNE REWOLUCJE" ONLINE - ZOBACZ WSZYSTKIE ODCINKI W PLAYER.PL >>

 

Zobacz także:

Czy Magda Gessler stosuje diety? Jaki ma stosunek do drastycznych ograniczeń żywieniowych?
Czy Magda Gessler stosuje diety? Jaki ma stosunek do drastycznych ograniczeń żywieniowych?

zamknij