Sezon 19., odc. 12. - Gdańsk, rest. "Pod przykryfką"
  Foto: |
OGLĄDAJ W PLAYER.pl
Kilka lat temu dwójka dobrych przyjaciół otworzyła restaurację w Gdańsku na terenie zrewitalizowanych koszar. Do wejścia w spółkę zaprosili Zbyszka, który był pod wrażeniem jedzenia podawanego w lokalu. Mężczyzna zainwestował w miejsce sporo pieniędzy, licząc na zyski w przyszłości. Szybko okazało się, że nie była to dobra inwestycja. Wspólnicy Zbyszka wycofali się, a mężczyzna z prowadzeniem restauracji został zupełnie sam. Aby wyprowadzić lokal na prostą, postanowił stworzyć restaurację na najwyższym poziomie o oryginalnej nazwie „Pod przykryfką”.

Kuchenne rewolucje: Lokal "klasy premium" i okropne jedzenie. Zobacz zwiastun!
Kuchenne rewolucje: Lokal "klasy premium" i okropne jedzenie. Zobacz zwiastun!

Zbyszek zaczął spłacać zaległe zobowiązania, a do tego zatrudnił najlepszego szefa kuchni, który stworzył mu kartę. Jednak menu sowicie opłacanego kucharza nie przyciągnęło gości. Restauracja nie zarabia już nawet na stałe opłaty i pensje pracowników. Aby nie popaść w długi, właściciel zaczął wyprzedawać to, na co pracował całe życie. Do poważnych problemów finansowych dołączyła również choroba, która wyłączyła go z normalnego życia. „Pod przykryfką” zaczęła prowadzić dorosła córka Zbyszka, Agnieszka. Jako jedyna wierzy jeszcze, że lokal może odnieść sukces. Nieliczni goście, którzy do nich zaglądają, od razu wychodzą. Na nic zdaje się dobre jedzenie i oryginalny wystrój sali. Agnieszka uznała, że jedynym ratunkiem może być dla nich Magda Gessler. Po przekonaniu sceptycznie nastawionego taty, postanowili zaprosić ją do „Pod przykryfką”.



Zobacz także:

Kanał wideo (10)

Kuchenne rewolucje w Warszawie - zobacz najlepsze momenty w restauracji "Viva Ibiza"

  • Gessler: „Jestem trochę przygłucha. A Ty masz usta za duże. I razem jest du*a!”
    Gessler: „Jestem trochę przygłucha. A Ty masz usta za duże. I razem jest du*a!” (1 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: Szczera rozmowa z Magdą Gessler lekiem na całe zło
    Kuchenne rewolucje: Szczera rozmowa z Magdą Gessler lekiem na całe zło (2 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: Inspekcja w warszawskiej kuchni i stos rakotwórczych patelni
    Kuchenne rewolucje: Inspekcja w warszawskiej kuchni i stos rakotwórczych patelni (3 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: „Jestem samoukiem. Trochę Internetu…” - mówi Adrian
    Kuchenne rewolucje: „Jestem samoukiem. Trochę Internetu…” - mówi Adrian(4 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: w czym tkwił problem "Bistra Tarchomin"?
    Kuchenne rewolucje: w czym tkwił problem "Bistra Tarchomin"?(5 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: Nowe porządki, świeża wizja i mała niespodzianka od Magdy Gessler
    Kuchenne rewolucje: Nowe porządki, świeża wizja i mała niespodzianka od Magdy Gessler(6 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: „Bistro Tarchomin” zmienia się w „Viva Ibiza” – palce lizać!
    Kuchenne rewolucje: „Bistro Tarchomin” zmienia się w „Viva Ibiza” – palce lizać!(7 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: Śródziemnomorskie potrawy i kulinarne rady Magdy Gessler
    Kuchenne rewolucje: Śródziemnomorskie potrawy i kulinarne rady Magdy Gessler(8 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: finałowa kolacja w restauracji „Viva Ibiza!”
    Kuchenne rewolucje: finałowa kolacja w restauracji „Viva Ibiza!”(9 z 10)
  • Kuchenne rewolucje: powrót do warszawskiej restauracji „Viva Ibiza!” okazał się ekstazą dla podniebienia Magdy Gessler!
    Kuchenne rewolucje: powrót do warszawskiej restauracji „Viva Ibiza!” okazał się ekstazą dla podniebienia Magdy Gessler! (10 z 10)

zamknij
Sezon 19., odc. 11. - Kalisz, rest. "Pierogatka"
Następny odcinek:

Sezon 19., odc. 11. - Kalisz, rest. "Pierogatka"