Sezon 19., odc. 13. - Elbląg „Złota kura”
  Foto: |
OGLĄDAJ W PLAYER.pl

Marta wspierana przez męża Sebastiana prowadzi restaurację „Złota kura” w Elblągu już od kilku lat. Miejsce z blisko 27-letnią historią stworzyła jej teściowa, Dorota. Z sukcesem prowadziła dawniej bar z kurczakami z rożna, które można było zamówić przez telefon. W latach dziewięćdziesiątych uchodziło to za nowość, która gwarantowała powodzenie lokalu. Przez lata prosty bar zamienił się w restaurację z prawdziwego zdarzenia. Czasy, kiedy przed „Złotą kurą” ustawiały się kolejki głodnych gości, minęły jednak bezpowrotnie. Po śmierci Doroty, restaurację przejęła jej synowa Marta. Kobieta czuła się w obowiązku kontynuować rozpoczęte dzieło. Obecna właścicielka i szefowa kuchni wciąż piecze na rożnie kurczaki według receptury Doroty. Utrzymanie restauracji traktuje bowiem jako misję. Sytuacja „Złotej kury” z roku na rok jest jednak coraz gorsza. Marta nie może jednak pogodzić się z wizją zamknięcia lokalu. Kobieta jest przekonana, że Dorota czuwa nad restauracją, a wszyscy pracownicy czują tam jej energię. W obliczu katastrofy na pomoc wezwano Magdę Gessler. A kiedy słynna restauratorka przyśniła się Marcie, wiedziała, że była to właściwa decyzja.

Komentarze (0)

Dodaj komentarz do artykułu
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły się nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Pomoc | Zasady forum
Publikowane komentarze sa prywatnymi opiniami użytkowników portalu. TVN nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.
zamknij
Sezon 19., odc. 12. - Gdańsk, rest. "Pod przykryfką"
Następny odcinek:

Sezon 19., odc. 12. - Gdańsk, rest. "Pod przykryfką"