Kuchenne Rewolucje

odcinek 8, sezon 4

Kuchenne Rewolucje

Stolica Polski to centrum multikulturowe. Mamy tutaj pomieszanie języków, osobowości i smaków. Nie dziwi więc nikogo, że to właśnie w Warszawie, po sukcesach w Gdyni, swoją restaurację postanowił otworzyć Wei Heping. Mieszka on w Polsce z żoną od 20 lat i jest przekonany, że dobrze zna podniebienia Polaków. Niestety, nie dopuszcza do siebie myśli, że gusta się zmieniają, a kuchnia chińska w naszym kraju nie jest już tak interesująca, jak jeszcze kilka lat temu. Jednak duży lokal w centrum miasta z rozbudowaną kartą, który miał być spełnieniem marzeń, stał się miejscem przynoszącym same straty. Przyjaciele Wei podpowiedzieli mu, że jeżeli chce mieć salę pełną gości, potrzebuje Magdy Gessler. Posłuchał się i zaprosił do siebie znaną restauratorkę. Zapomniał jednak, że to nie jest zwykła wizyta towarzyska, a rewolucyjna...

Gessler spędzi w restauracji kilka dni i spróbuje pomóc właścicielom. Najpierw posmakuje potraw, zajrzy do kuchni, garnków, poobserwuje pracę zespołu. Potem zaproponuje zmiany i przystąpi do działania. I tu zaczną się schody. Bo Magda to twardy szef, który zna się na swoim fachu. Nie znosi sprzeciwu. Mówi wprost co jest nie w porządku. Często jej opinie i zachowanie budzą bunt pracowników i właścicieli. Ale na niej kompletnie nie robi to wrażenia. Na dwa dni zamyka restaurację i wprowadza zmiany. Czwartego wieczoru następuje uroczyste, ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy image. Czy zespół będzie się trzymać nowych reguł i wskazówek, które dostał? I najważniejsze – czy restauracja wyjdzie na prostą? Magda na pewno to sprawdzi...

Aktualności