Restauracje

"Broniszówka"
  Foto: TVN
„Broniszówkę” otworzył 3 lata temu pan Krzysztof. Wcześniej pracował w branży budowlanej, ale chciał coś zmienić. Postanowił otworzyć małą smażalnię ryb.

Wyszła mu jednak całkiem spora restauracja w malowniczej scenerii. Broniszówka, bowiem znajduje się w miejscu otoczonym zielenią, na terenie Parku Hodowli Roślin "Bronisze".  Niestety główne dochody to imprezy okolicznościowe, ale właściciel chciałby mieć też indywidualnych klientów i ruch w tygodniu. Do tego ciągłe problemy z kucharzami (jeden pił, drugi kradł, trzeci tak mu zamydlił oczy, że wyrzucił najlepszego pracownika kuchni), zmieniająca się obsługą sali oraz nieustanne liczenie pieniędzy, tak żeby starczyło na wypłaty pracowników. To wszystko staje się męczące i nużące.  Dlatego Krzysztof poprosił o pomoc Magdę Geissler. Chce w końcu poczuć satysfakcję z wykonywanej pracy, a nie ciągle się zamartwiać. Chce w końcu wiedzieć, jak efektywnie zarządzać restauracją. I na koniec chce dla swoich gości… wędzić najlepszą kiełbasę w okolicy.

autor: TVN
"Słowiańska" w Słońsku
Następny artykuł:

"Słowiańska" w Słońsku

tvnpix