Restauracje

"Czarcia Łapa" w Lublinie
 
„Czarcią Łapę” w Lublinie zna prawie każdy, odwiedza – mało kto. Legenda głosi, że na przełomie XIV i XV wieku diabeł wydał sprawiedliwy wyrok na korzyść biednej kobiety. A żeby go przypieczętować oparł się ręką o stół, wypalając w desce ślad swojej dłoni.

Niestety ta ciekawa historia bardziej odstrasza niż przyciąga Lublinian. Przyznają oni, że jest tu smaczna kuchnia i lokal ma świetną lokalizację – sam środek rynku, jednak z drugiej strony jest ciemno, duszno i mroczno. W tej restauracji naprawdę można znaleźć diabła, ale tkwi on w… szczegółach.   I to właśnie jego będzie musiała przegonić Magda Gessler. Tym razem jednak nie tylko ona zmierzy się z trudnymi zadaniami. Znana restauratorka przygotowała tajemniczy egzamin z zaglądania do kieliszka, a także sprawdzian z działania pod presją czasu.

autor: TVN
"Horolna" w Przybędzy
Następny artykuł:

"Horolna" w Przybędzy

tvnpix