Kuchenne Rewolucje: Caponata Siciliana tętni życiem. To kawałek Sycylii na warszawskiej Pradze!

Kuchenne Rewolucje: Caponata Siciliana tętni życiem. To kawałek Sycylii na warszawskiej Pradze!

Kolacja w Caponata Siciliana to prawdziwy sukces, chociaż Tomasz - według Magdy Gessler - był zbyt wycofany podczas imprezy. Ale wszystkie dania trafiły w gusta gości, a to zapowiada sukces! Na warszawskiej Pradze, na parterze jednego z wieżowców restaurację „Na okrągło” prowadzi trzech przyjaciół – Tomasz, Łukasz i Michał. Z tej trójki tylko Michał ma doświadczenie pracy w gastronomii, przez kilka lat był kucharzem i w polskiej i we włoskiej restauracji. Zielony w tej branży Łukasz został pizzermanem, a Tomasz zajął się finansami. Przyjaciołom wydawało się, że wspólny biznes musi wypalić, ale ich entuzjazm szybko wyparował. Serwowane przez nich pizze, pasty, burgery i dania domowe nie znalazły tu swoich wielbicieli. Wszyscy trzej czują, że z każdym miesiącem lokal coraz bardziej idzie na dno. Ze względu na niskie obroty, panowie zaczęli oszczędzać na produktach, a to niestety odbiło się na jakości potraw, przez co klientów jest z każdym dniem coraz mniej. Czy to błędne koło uda się przerwać Magdzie Gessler, specjalistce od ratowania restauracji z beznadziejnej sytuacji?

Pozostałe wiadomości