Wideo

Kuchenne Rewolucje: Dużo mięsa, dużo przypraw i jeszcze więcej cebuli!
Wideo
Opis
Odcinki

Kuchenne Rewolucje: Lekcja o zakwasach i kiszonkach

Kuchenne Rewolucje: Czas na zmiany! "Palce lizać" zmienia się w "Bar Violi"

Kuchenne Rewolucje: "Byłam przekonana, że kuchnia jest idealna. Po raz pierwszy się pomyliłam"

Kuchenne Rewolucje: Wioleta uwielbia gotować, ale w kuchni nikomu nie ufa, nawet sobie

Kuchenne Rewolucje: Przesolony rosół, niejadalne pierogi - to był dopiero początek!

Kuchenne Rewolucje: Cukier do kapusty kiszonej w pierogach? Czy w "Palce lizać" jest co jeść?
Opis
W południowej części Mazur, tuż przy granicy z Mazowszem leży powiatowe Działdowo. W dwudziestotysięcznym mieście, w barze Palce Lizać można podobno, zdaniem właścicielki Wioli, pysznie zjeść. Tylko dlaczego nikt tego nie docenia? Lokal świeci pustkami tak jak i kasa z utargu. A Wiola twierdzi, że bardzo się stara… W staraniach pomagają jej przyjaciółki, które pracują u niej bez umowy i bez wynagrodzenia. Wygląda na to, że wszystko stoi tu na głowie i aż się prosi o interwencję Magdy Gessler. Czy znanej restauratorce uda się zaprowadzić w tym dziwnym miejscu porządek i czy będzie tu tak smacznie, że aż palce lizać?
W południowej części Mazur, tuż przy granicy z Mazowszem leży powiatowe Działdowo. W dwudziestotysięcznym mieście, w barze Palce Lizać można podobno, zdaniem właścicielki Wioli, pysznie zjeść. Tylko dlaczego nikt tego nie docenia? Lokal świeci pustkami tak jak i kasa z utargu. A Wiola twierdzi, że bardzo się stara… W staraniach pomagają jej przyjaciółki, które pracują u niej bez umowy i bez wynagrodzenia. Wygląda na to, że wszystko stoi tu na głowie i aż się prosi o interwencję Magdy Gessler. Czy znanej restauratorce uda się zaprowadzić w tym dziwnym miejscu porządek i czy będzie tu tak smacznie, że aż palce lizać?
Odcinki
- Odcinek 13, Sezon 24, Opole
Opole to jedno z najstarszych miast w Polsce i historyczna stolica Górnego Śląska. Mieszka w nim ponad sto tysięcy obywateli i właśnie ich karmić próbują Kasia i Daniel. Ich Caverna Cafe leży może z dala od centrum, lecz za to przy bardzo ruchliwym skrzyżowaniu. Małżonkowie siedemnaście lat mieszkali w Wielkiej Brytanii i dlatego brytyjskie smaki zaproponowali swoim gościom. Niestety bez powodzenia. Mieszkańcy Opola nie docenili wyspiarskiego jedzenia i omijają lokal szerokim łukiem. A zadłużenie właścicieli rośnie z miesiąca na miesiąc. To z kolei powoduje, że między małżonkami coraz bardziej iskrzy, a czasami nawet grzmi. Jest już tak źle, że gdyby nie pomoc finansowa taty Kasi, restaurację trzeba by było zamknąć. By do tego nie dopuścić, opolscy restauratorzy postanowili sięgnąć po ostatnie koło ratunkowe i zgłosili się do Kuchennych Rewolucji. Czy Magda Gessler i to miejsce ocali przed upadkiem?
- Odcinek 12, Sezon 24, Wrocław
Liczący ponad 600 tysięcy mieszkańców Wrocław, turystów i miłośników historii przyciąga głównie ścisłym centrum. W pewnym oddaleniu od historycznego rynku Beata realizuje swój American Dream, prowadząc lokal o takiej właśnie nazwie. Amerykańska restauracja od dziewięciu lat serwuje gościom steki, burgery i naleśniki, ale w ostatnim czasie klientów znacząco ubyło. Od pandemii obroty spadły dramatycznie, a właścicielka postanowiła ratować się przed upadkiem, zaciągając kredyt. Niestety pożyczone z banku pieniądze szybko topnieją, bo właścicielka nadal co miesiąc dokłada do interesu. Coraz bardziej zestresowanej mamie pomagają dzieci, dwudziestoletnia Paulina i osiemnastoletni Szymon. Choć w rodzinie siła, to nie przekłada się ona na sukces. Wierząc w cudowne moce Magdy Gessler, pani Beata zaprosiła do siebie „Kuchenne rewolucje”. A że znana restauratorka lubi pomagać w realizacji nie tylko amerykańskich marzeń, i tym razem zdecydowała się pomóc.