Wideo

Powrót do listy

Kuchenne Rewolucje: Główny problem Kuźni Smaków? Wcale nie umiejętności kucharek

Kuchenne Rewolucje: Główny problem Kuźni Smaków? Wcale nie umiejętności kucharek
Kuchenne Rewolucje: Główny problem Kuźni Smaków? Wcale nie umiejętności kucharek

Kuchenne Rewolucje: Główny problem Kuźni Smaków? Wcale nie umiejętności kucharek

Wideo

Opis

Odcinki


Opis

Magda Gessler prosi wszystkie kucharki, żeby ugotowały swoje ulubione potrawy. Na stole pojawia się botwinka, naleśniki, tatar, placki ziemniaczane, kluski śląskie, a więc jest z czego wybierać. Po szybkiej degustacji okazuje się, że w Kuźni Smaków potrafią gotować. Problemem jest natomiast jakość produktów.


W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców. Okolica słynie z rolnictwa i produkcji żywności, a na miejscu serwuje ją między innymi prowadzona przez Martę i jej męża Czarka Kuźnia Smaków. Marta kiedyś była tu kelnerką, ale zawsze marzyła o własnej restauracji. Gdy właściciele lokalu postanowili go sprzedać, Marta z entuzjazmem skorzystała z okazji i do zainwestowania w Kuźnię Smaków namówiła męża. Początki wyglądały obiecująco. Choć kokosów nie było to wystarczało na rachunki, pensje dla pracowników i na skromne życie. Pandemia wszystko zmieniła. Dochody się skończyły i do restauracji trzeba było dokładać. Wieloletnie oszczędności przeznaczone na kupno wymarzonego domu szybko stopniały o połowę. Młodzi właściciele robią wszystko, by utrzymać oddaną załogę, ale widmo bankructwa jest coraz bliżej. Mimo narastających problemów właściciele są zdeterminowani by ratować swój biznes i miejsca pracy. Dlatego nie wahali się ani chwili by o pomoc poprosić Magdę Gessler.
Magda Gessler prosi wszystkie kucharki, żeby ugotowały swoje ulubione potrawy. Na stole pojawia się botwinka, naleśniki, tatar, placki ziemniaczane, kluski śląskie, a więc jest z czego wybierać. Po szybkiej degustacji okazuje się, że w Kuźni Smaków potrafią gotować. Problemem jest natomiast jakość produktów.


W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców. Okolica słynie z rolnictwa i produkcji żywności, a na miejscu serwuje ją między innymi prowadzona przez Martę i jej męża Czarka Kuźnia Smaków. Marta kiedyś była tu kelnerką, ale zawsze marzyła o własnej restauracji. Gdy właściciele lokalu postanowili go sprzedać, Marta z entuzjazmem skorzystała z okazji i do zainwestowania w Kuźnię Smaków namówiła męża. Początki wyglądały obiecująco. Choć kokosów nie było to wystarczało na rachunki, pensje dla pracowników i na skromne życie. Pandemia wszystko zmieniła. Dochody się skończyły i do restauracji trzeba było dokładać. Wieloletnie oszczędności przeznaczone na kupno wymarzonego domu szybko stopniały o połowę. Młodzi właściciele robią wszystko, by utrzymać oddaną załogę, ale widmo bankructwa jest coraz bliżej. Mimo narastających problemów właściciele są zdeterminowani by ratować swój biznes i miejsca pracy. Dlatego nie wahali się ani chwili by o pomoc poprosić Magdę Gessler.

Odcinki