Wideo

Powrót do listy

Kuchenne Rewolucje: Miała być restauracja, jest dom pogrzebowy?

Kuchenne Rewolucje: Miała być restauracja, jest dom pogrzebowy?
Kuchenne Rewolucje: Miała być restauracja, jest dom pogrzebowy?

Kuchenne Rewolucje: Miała być restauracja, jest dom pogrzebowy?

Wideo

Opis

Odcinki


Opis

Magda Gessler zaraz po wejściu do restauracji Kuźnia Smaków zauważa, że pierwszym problemem tego miejsca jest jego przygnębiający wystrój. Marta, właścicielka zdradza, że była to jej inwencja twórcza. Równie kreatywnie podeszła do menu. Magda Gessler dostaje do spróbowania zupę, w której prócz świeżych ogórków jest też mięta, co zdaniem restauratorki jest kompletnym szaleństwem. Potem przychodzi czas na rosół i żur.

W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców. Okolica słynie z rolnictwa i produkcji żywności, a na miejscu serwuje ją między innymi prowadzona przez Martę i jej męża Czarka Kuźnia Smaków. Marta kiedyś była tu kelnerką, ale zawsze marzyła o własnej restauracji. Gdy właściciele lokalu postanowili go sprzedać, Marta z entuzjazmem skorzystała z okazji i do zainwestowania w Kuźnię Smaków namówiła męża. Początki wyglądały obiecująco. Choć kokosów nie było to wystarczało na rachunki, pensje dla pracowników i na skromne życie. Pandemia wszystko zmieniła. Dochody się skończyły i do restauracji trzeba było dokładać. Wieloletnie oszczędności przeznaczone na kupno wymarzonego domu szybko stopniały o połowę. Młodzi właściciele robią wszystko, by utrzymać oddaną załogę, ale widmo bankructwa jest coraz bliżej. Mimo narastających problemów właściciele są zdeterminowani by ratować swój biznes i miejsca pracy. Dlatego nie wahali się ani chwili by o pomoc poprosić Magdę Gessler.
Magda Gessler zaraz po wejściu do restauracji Kuźnia Smaków zauważa, że pierwszym problemem tego miejsca jest jego przygnębiający wystrój. Marta, właścicielka zdradza, że była to jej inwencja twórcza. Równie kreatywnie podeszła do menu. Magda Gessler dostaje do spróbowania zupę, w której prócz świeżych ogórków jest też mięta, co zdaniem restauratorki jest kompletnym szaleństwem. Potem przychodzi czas na rosół i żur.

W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców. Okolica słynie z rolnictwa i produkcji żywności, a na miejscu serwuje ją między innymi prowadzona przez Martę i jej męża Czarka Kuźnia Smaków. Marta kiedyś była tu kelnerką, ale zawsze marzyła o własnej restauracji. Gdy właściciele lokalu postanowili go sprzedać, Marta z entuzjazmem skorzystała z okazji i do zainwestowania w Kuźnię Smaków namówiła męża. Początki wyglądały obiecująco. Choć kokosów nie było to wystarczało na rachunki, pensje dla pracowników i na skromne życie. Pandemia wszystko zmieniła. Dochody się skończyły i do restauracji trzeba było dokładać. Wieloletnie oszczędności przeznaczone na kupno wymarzonego domu szybko stopniały o połowę. Młodzi właściciele robią wszystko, by utrzymać oddaną załogę, ale widmo bankructwa jest coraz bliżej. Mimo narastających problemów właściciele są zdeterminowani by ratować swój biznes i miejsca pracy. Dlatego nie wahali się ani chwili by o pomoc poprosić Magdę Gessler.

Odcinki