Kuchenne Rewolucje: Na kuchni chaos, na sali zachwyt. Chrupiąca Kalarepa miała ciężki start

Kuchenne Rewolucje: Na kuchni chaos, na sali zachwyt. Chrupiąca Kalarepa miała ciężki start

Chrupiąca Kalarepa to zupełnie nowe miejsce w Opolu. Zapomnijcie o angielskiej kuchni, czas na nowe! Magda Gessler postawiła na regionalne smaki. Krem z kalarepy, surówka z kalarepy czy pielmieni to tylko część potraw, jakie oferuje to miejsce. "Zupa aksamitna, wspaniała, aromatyczna" - komentowali zaproszeni goście. Niestety, w kuchni panował kompletny chaos. Zespół kompletnie się nie zgrał, a Kasia musiała wykonywać większość prac. Jeśli restauracja ma ruszyć pełną parą, to zespół musi popracować nad komunikacją. ________________________________ Opole to jedno z najstarszych miast w Polsce i historyczna stolica Górnego Śląska. Mieszka w nim ponad sto tysięcy obywateli i właśnie ich karmić próbują Kasia i Daniel. Ich Caverna Cafe leży może z dala od centrum, lecz za to przy bardzo ruchliwym skrzyżowaniu. Małżonkowie siedemnaście lat mieszkali w Wielkiej Brytanii i dlatego brytyjskie smaki zaproponowali swoim gościom. Niestety bez powodzenia. Mieszkańcy Opola nie docenili wyspiarskiego jedzenia i omijają lokal szerokim łukiem. A zadłużenie właścicieli rośnie z miesiąca na miesiąc. To z kolei powoduje, że między małżonkami coraz bardziej iskrzy, a czasami nawet grzmi. Jest już tak źle, że gdyby nie pomoc finansowa taty Kasi, restaurację trzeba by było zamknąć. By do tego nie dopuścić, opolscy restauratorzy postanowili sięgnąć po ostatnie koło ratunkowe i zgłosili się do Kuchennych Rewolucji. Czy Magda Gessler i to miejsce ocali przed upadkiem?

Pozostałe wiadomości