Wideo

Kuchenne Rewolucje: Na mapie Olsztyna zawitało nowe miejsce! Bistro Rumiane otwarte!
Wideo
Opis
Odcinki

Kuchenne Rewolucje: Nowe menu to będzie istne szaleństwo!

Kuchenne Rewolucje: Pizza wygląda nieźle, ale jak smakuje?

Kuchenne Rewolucje: "To jest de volaille? Wygląda jak golonka"

Kuchenne Rewolucje PRZED EMISJĄ W TV: Długi rosną, a pieniędzy nie ma już od kogo pożyczać. "Jest krytyczna sytuacja"

Kuchenne Rewolucje: Powrót do Staropolskiej będzie sukcesem? Magda Gessler widzi błędy!

Kuchenne Rewolucje: Staropolska przyjmuje gości. "To jest mistrzostwo świata"
Opis
Stolicę Warmii – Olsztyn zamieszkuje ponad 150 tysięcy dumnych obywateli. Ciekawa historia i piękne położenie sprawiają, że miasto chętnie odwiedzane jest przez licznych turystów. Wśród lokali otwierających dla nich swoje podwoje jest Calabria, czyli serwująca domowe obiady, makarony a nawet sushi… pizzeria. Właściciele, narzeczeni Monika i Daniel, desperacko starają się przyciągnąć każdego klienta. Niestety próżno go wypatrywać. Żadne danie, spośród niezwykle różnorodnego menu nie przypadło do smaku ani mieszkańcom ani przyjezdnym. Właścicielom dzielnie pomaga w kuchni pani Brygida, mama Moniki. Choć wszyscy dwoją się i troją, siedząc w Calabrii od rana do nocy, efektów nie widać. Oszczędności dawno całkowicie stopniały, a długi rosną z miesiąca na miesiąc. W końcu Daniel postanowił powierzyć przyszłość restauracji i swojej rodziny Magdzie Gessler. Czy wizyta znanej restauratorki sprawi, że pojawi się tutaj harmonia i dobrobyt?
Stolicę Warmii – Olsztyn zamieszkuje ponad 150 tysięcy dumnych obywateli. Ciekawa historia i piękne położenie sprawiają, że miasto chętnie odwiedzane jest przez licznych turystów. Wśród lokali otwierających dla nich swoje podwoje jest Calabria, czyli serwująca domowe obiady, makarony a nawet sushi… pizzeria. Właściciele, narzeczeni Monika i Daniel, desperacko starają się przyciągnąć każdego klienta. Niestety próżno go wypatrywać. Żadne danie, spośród niezwykle różnorodnego menu nie przypadło do smaku ani mieszkańcom ani przyjezdnym. Właścicielom dzielnie pomaga w kuchni pani Brygida, mama Moniki. Choć wszyscy dwoją się i troją, siedząc w Calabrii od rana do nocy, efektów nie widać. Oszczędności dawno całkowicie stopniały, a długi rosną z miesiąca na miesiąc. W końcu Daniel postanowił powierzyć przyszłość restauracji i swojej rodziny Magdzie Gessler. Czy wizyta znanej restauratorki sprawi, że pojawi się tutaj harmonia i dobrobyt?
Odcinki
- Odcinek 12, Sezon 24, Wrocław
Liczący ponad 600 tysięcy mieszkańców Wrocław, turystów i miłośników historii przyciąga głównie ścisłym centrum. W pewnym oddaleniu od historycznego rynku Beata realizuje swój American Dream, prowadząc lokal o takiej właśnie nazwie. Amerykańska restauracja od dziewięciu lat serwuje gościom steki, burgery i naleśniki, ale w ostatnim czasie klientów znacząco ubyło. Od pandemii obroty spadły dramatycznie, a właścicielka postanowiła ratować się przed upadkiem, zaciągając kredyt. Niestety pożyczone z banku pieniądze szybko topnieją, bo właścicielka nadal co miesiąc dokłada do interesu. Coraz bardziej zestresowanej mamie pomagają dzieci, dwudziestoletnia Paulina i osiemnastoletni Szymon. Choć w rodzinie siła, to nie przekłada się ona na sukces. Wierząc w cudowne moce Magdy Gessler, pani Beata zaprosiła do siebie „Kuchenne rewolucje”. A że znana restauratorka lubi pomagać w realizacji nie tylko amerykańskich marzeń, i tym razem zdecydowała się pomóc.
- Odcinek 11. Sezon 24, Czeladź
Czeladź to sąsiadujące z Katowicami i Sosnowcem miasto Zagłębia Dąbrowskiego. Dziś mieszka tu ponad 30 tysięcy osób, a wśród nich małżonkowie Małgorzata i Marek, właściciele restauracji Dobre Jadło. Na co dzień lokalem zarządza Marek. Małgosia mieszka i prowadzi drugi niegastronomiczny biznes w Opolu. Bycie właścicielką restauracji i żoną na odległość męczy ją i frustruje. Tym bardziej, że z zysków opolskiej firmy co miesiąc dopłaca ponad trzy tysiące do Dobrego Jadła. Lokal przynosi spore straty, co ma fatalny wpływ na relacje coraz częściej kłócących się małżonków. W końcu oboje zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Ale jak znana restauratorka ma tu trafić, skoro Marek zasłonił szyld własnej restauracji wielkim banerem reklamującym salę bankietową?