Wideo

Powrót do listy

Kuchenne Rewolucje: Potrawy gotowane na składnikach złej jakości nie mogą smakować dobrze

Kuchenne Rewolucje: Potrawy gotowane na składnikach złej jakości nie mogą smakować dobrze
Kuchenne Rewolucje: Potrawy gotowane na składnikach złej jakości nie mogą smakować dobrze

Kuchenne Rewolucje: Potrawy gotowane na składnikach złej jakości nie mogą smakować dobrze

Wideo

Opis

Odcinki


Opis

Magda Gessler degustuje kuchnię restauracji Kuźnia Smaków. Każda kolejna potrawa okazuje się kompletną katastrofą. Kiedy dostaje warkocza z ciasta francuskiego od razu prosi o wszystkie składniki, z których przygotowano posiłek. Wystarcza szybki rzut oka, żeby sprawdzić, że ryż jest najgorszej jakości, podobnie jak brokuł.


W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców. Okolica słynie z rolnictwa i produkcji żywności, a na miejscu serwuje ją między innymi prowadzona przez Martę i jej męża Czarka Kuźnia Smaków. Marta kiedyś była tu kelnerką, ale zawsze marzyła o własnej restauracji. Gdy właściciele lokalu postanowili go sprzedać, Marta z entuzjazmem skorzystała z okazji i do zainwestowania w Kuźnię Smaków namówiła męża. Początki wyglądały obiecująco. Choć kokosów nie było to wystarczało na rachunki, pensje dla pracowników i na skromne życie. Pandemia wszystko zmieniła. Dochody się skończyły i do restauracji trzeba było dokładać. Wieloletnie oszczędności przeznaczone na kupno wymarzonego domu szybko stopniały o połowę. Młodzi właściciele robią wszystko, by utrzymać oddaną załogę, ale widmo bankructwa jest coraz bliżej. Mimo narastających problemów właściciele są zdeterminowani by ratować swój biznes i miejsca pracy. Dlatego nie wahali się ani chwili by o pomoc poprosić Magdę Gessler.
Magda Gessler degustuje kuchnię restauracji Kuźnia Smaków. Każda kolejna potrawa okazuje się kompletną katastrofą. Kiedy dostaje warkocza z ciasta francuskiego od razu prosi o wszystkie składniki, z których przygotowano posiłek. Wystarcza szybki rzut oka, żeby sprawdzić, że ryż jest najgorszej jakości, podobnie jak brokuł.


W prawdziwie sielskiej okolicy, 100 km na wschód od Warszawy leży Sokołów Podlaski. Żyje tu blisko 20 tysięcy mieszkańców. Okolica słynie z rolnictwa i produkcji żywności, a na miejscu serwuje ją między innymi prowadzona przez Martę i jej męża Czarka Kuźnia Smaków. Marta kiedyś była tu kelnerką, ale zawsze marzyła o własnej restauracji. Gdy właściciele lokalu postanowili go sprzedać, Marta z entuzjazmem skorzystała z okazji i do zainwestowania w Kuźnię Smaków namówiła męża. Początki wyglądały obiecująco. Choć kokosów nie było to wystarczało na rachunki, pensje dla pracowników i na skromne życie. Pandemia wszystko zmieniła. Dochody się skończyły i do restauracji trzeba było dokładać. Wieloletnie oszczędności przeznaczone na kupno wymarzonego domu szybko stopniały o połowę. Młodzi właściciele robią wszystko, by utrzymać oddaną załogę, ale widmo bankructwa jest coraz bliżej. Mimo narastających problemów właściciele są zdeterminowani by ratować swój biznes i miejsca pracy. Dlatego nie wahali się ani chwili by o pomoc poprosić Magdę Gessler.

Odcinki