Kuchenne Rewolucje: "To jakaś pomyłka! Jak można chemii dodawać do jedzenia!"

Kuchenne Rewolucje: "To jakaś pomyłka! Jak można chemii dodawać do jedzenia!"

W Zielony nosorożcu można zjeść kuchnię polską i wietnamską. Magda Gessler postanowiła spróbować tej drugiej, szczególnie, że na kuchni pracuje Wietnamczyk, więc najlepiej wie, jak powinno smakować jedzenie z jego ojczyzny. Magda Gessler próbuje wielu dań i wnioski są niejednoznaczne. Białystok to również miasto akademickie, pełne studentów. I właśnie w jednym z białostockich akademików Beata i Paweł postanowili otworzyć bufet z kuchnią… wietnamską, o orientalnej nazwie Zielony Nosorożec. Beata i Paweł zatrudnili prawdziwego kucharza z Wietnamu, na początku interes jakoś się kręcił, Zielony Nosorożec cieszył się sławą wśród studentów i niestety tylko studentów. Wraz z początkiem pandemii i edukacją zdalną studenci opuścili akademik a Zielony Nosorożec został sam. Właściciele próbowali wszystkiego, aby przyciągnąć do siebie gości spoza akademika. Niestety ich działania kończyły się fiaskiem, gości jak nie było tak nie ma a rachunki trzeba płacić. Kiedy już właściciele popadli w długi oraz byli zmuszeni wziąć kredyt na utrzymanie restauracji, managerka Marta postanowiła im pomóc i w tajemnicy napisała do Magdy Gessler emocjonalny list z prośbą o ratunek. Magda Gessler natychmiast postanowiła ratować Zielonego Nosorożca. Tylko, czy nie jest już za późno?

Pozostałe wiadomości