Wideo

Powrót do listy

Kuchenne Rewolucje: "Uczyć się od najlepszych, to jest coś wielkiego"

Kuchenne Rewolucje: "Uczyć się od najlepszych, to jest coś wielkiego"
Kuchenne Rewolucje: "Uczyć się od najlepszych, to jest coś wielkiego"

Kuchenne Rewolucje: "Uczyć się od najlepszych, to jest coś wielkiego"

Wideo

Opis

Odcinki


Opis

Dobre Jadło czekają ogromne zmiany. Jedzenie będzie przede wszystkim proste. Goście, odwiedzający restaurację będą mogli zjeść śledzia, do tego ziemniaki w mundurkach, gzik. Prócz tego zupa mus z kiszonych ogórków oraz placki ziemniaczane i prawdziwy gulasz węgierski. Lokal zmienia również nazwę - "Bistro Prosta Kuchnia". Nie pozostaje nic innego jak zakasać rękawy i wziąć się za gotowanie!

Czeladź to sąsiadujące z Katowicami i Sosnowcem miasto Zagłębia Dąbrowskiego. Dziś mieszka tu ponad 30 tysięcy osób, a wśród nich małżonkowie Małgorzata i Marek, właściciele restauracji Dobre Jadło. Na co dzień lokalem zarządza Marek. Małgosia mieszka i prowadzi drugi niegastronomiczny biznes w Opolu. Bycie właścicielką restauracji i żoną na odległość męczy ją i frustruje. Tym bardziej, że z zysków opolskiej firmy co miesiąc dopłaca ponad trzy tysiące do Dobrego Jadła. Lokal przynosi spore straty, co ma fatalny wpływ na relacje coraz częściej kłócących się małżonków. W końcu oboje zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Ale jak znana restauratorka ma tu trafić, skoro Marek zasłonił szyld własnej restauracji wielkim banerem reklamującym salę bankietową?
Dobre Jadło czekają ogromne zmiany. Jedzenie będzie przede wszystkim proste. Goście, odwiedzający restaurację będą mogli zjeść śledzia, do tego ziemniaki w mundurkach, gzik. Prócz tego zupa mus z kiszonych ogórków oraz placki ziemniaczane i prawdziwy gulasz węgierski. Lokal zmienia również nazwę - "Bistro Prosta Kuchnia". Nie pozostaje nic innego jak zakasać rękawy i wziąć się za gotowanie!

Czeladź to sąsiadujące z Katowicami i Sosnowcem miasto Zagłębia Dąbrowskiego. Dziś mieszka tu ponad 30 tysięcy osób, a wśród nich małżonkowie Małgorzata i Marek, właściciele restauracji Dobre Jadło. Na co dzień lokalem zarządza Marek. Małgosia mieszka i prowadzi drugi niegastronomiczny biznes w Opolu. Bycie właścicielką restauracji i żoną na odległość męczy ją i frustruje. Tym bardziej, że z zysków opolskiej firmy co miesiąc dopłaca ponad trzy tysiące do Dobrego Jadła. Lokal przynosi spore straty, co ma fatalny wpływ na relacje coraz częściej kłócących się małżonków. W końcu oboje zdecydowali się poprosić o pomoc Magdę Gessler. Ale jak znana restauratorka ma tu trafić, skoro Marek zasłonił szyld własnej restauracji wielkim banerem reklamującym salę bankietową?

Odcinki