Kuchenne Rewolucje: Bar Bigosu Czar zdał egzamin! "Pychota!"

Kuchenne Rewolucje: Bar Bigosu Czar zdał egzamin! "Pychota!"

Po kilku tygodniach od rewolucji Magda Gessler wróciła sprawdzić, jak radzi sobie Bigosu Czar. Zastała nie tylko rewelacyjną kuchnię, ale też szczęśliwych pracowników. Aneta przyznała, że restauracja ma ogromny ruch, a w jej życiu pojawiła się miłość! Żyrardów to czterdziestotysięczne miasto leżące w zachodniej części Mazowsza. W samym centrum miejscowości leży Cafe Filiżanka i wbrew mylącej nieco nazwie nie jest to kawiarnia, a restauracja. Od dwunastu lat prowadzi ją 46-letnia Aneta. Gastronomia była jej pasją i wielkim marzeniem. Dla tego marzenia rzuciła przed laty bezpieczną i dobrze płatną pracę w biurze. Początkowo serwująca domowe obiady restauracja pani Anety cieszyła się popularnością, ale z czasem mieszkańcy Żyrardowa zaglądali tu coraz rzadziej. Pandemia rozłożyła lokal na łopatki. Pogrążonej w kłopotach finansowych i rozpaczy Anecie pomaga jej ukochany tata Zbyszek. Dla samotnej kobiety kochający tata jest ogromnym wsparciem. Sama przyznaje, że właśnie ojciec jest najważniejszym mężczyzną w jej życiu, jej bohaterem i wzorem. Nie jest jednak czarodziejem i nie potrafi zdjąć klątwy wiszącej nad Filiżanką. A gdzie tata nie może, tam Magdę Gessler czas wysłać. Znana ekspertka kulinarna swoje rewolucje przeprowadziła już w ponad trzystu polskich restauracjach. Ale czy zna się na magii? Czy odczaruje Cafe Filiżanka?

Pozostałe wiadomości