Wideo
Orzeł wśród kurczaków! Magda Gessler sprawdza jakość mięsa w restauracji "Złota kura"

Orzeł wśród kurczaków! Magda Gessler sprawdza jakość mięsa w restauracji "Złota kura"
Wideo
Opis
Odcinki

Kaczka z rożna - nowatorski pomysł Magdy Gessler!

Czy boom na kurczaki w Polsce z rożna bezpowrotnie minął?

Kurczak wyższych lotów i ziemniaki z wody. Co na to Magda Gessler?

Burger z grillowaną karkówką - doprawiony czułym słowami...

Wielki sukces "Złotej kury" w Elblągu - rosół zrobił duże wrażenie na Magdzie Gessler

Kuchenne rewolucje: w czym tkwił problem "Złotej kury"?
Opis
Zupa okazała się genialna - takie słowa od Magdy Gessler to miód na serce właścicielki...
Zupa okazała się genialna - takie słowa od Magdy Gessler to miód na serce właścicielki...
Odcinki
- Odcinek 10. Sezon 22. Libiąż, "Cztery smaki"
Libiąż to niespełna dwudziestotysięczne miasto w zachodniej części województwa małopolskiego. Bliżej jednak jest stąd do Katowic niż do Krakowa. W mieście od ponad stu lat działa kopalnia węgla kamiennego. Położoną przy ruchliwej ulicy restaurację Cztery Smaki prowadzi małżeństwo Klaudia i Michał. Przez wiele lat ciężko pracowali w Anglii, odkładając każdy grosz na spełnienie marzenia o własnej restauracji. W końcu w swój lokal włożyli sto osiemdziesiąt tysięcy złotych, ale zamiast gości odwiedziła ich pandemia i epidemiczne obostrzenia. Tymczasem para spodziewa się pierwszego dziecka i zamiast radosnego oczekiwania towarzyszy im brak poczucia bezpieczeństwa i lęk o przyszłość. Przyszli rodzice zaczynają nawet myśleć o zamknięciu interesu. Zanim jednak to zrobią, postanowili sięgnąć po ostatnią deskę ratunku i zwrócili się o pomoc do Magdy Gessler. Czy uda się jej i tym razem przeprowadzić udaną rewolucję w restauracji i w życiu bohaterów?
- Odcinek 9. Sezon 22. Łódź, "Palce Lizać"
Pierogarnia „Palce lizać” w Łodzi miała przyciągać polską kuchnią mieszkańców i turystów. Dla 53-letniej właścicielki lokal jest wszystkim – spełnieniem marzeń, misją i niemal domem. Pani Beata nie ma bowiem rodziny i - jak sama mówi - restauracja jest największą miłością jej życia i to jej poświęca cały swój czas. Nic więc dziwnego, że z takim podejściem swoich pracowników traktuje jak rodzinę. Tyle że pracownicy nie bardzo chcą, by im matkować. Załoga czuje się przytłoczona przez nadopiekuńczą i wszechobecną szefową. Ale czy to właśnie dziwna atmosfera w pierogarni odstrasza klientów?